Microsoft Copilot – nov sopotnik umetne inteligence

Copilot - Microsoftova napredne umetna inteligenca
Z napovedjo iz podjetja Microsoft prihaja sveža umetna inteligenca, ki obljublja olajšanje našega vsakdanjega dela. Imenuje se Copilot in je nov AI sopotnik, ustvarjen z namenom, da bi nam pomagal pri vsakodnevnih nalogah.  

Sveža umetna inteligenca za našo dnevno produktivnost

Sodobne novice na področju umetne inteligence pogosto vzbujajo zaskrbljenost glede prihodnosti dela in tehnološkega vpliva na naše življenje, vendar pa Microsoftov Copilot prinaša nekaj svežega vetra v to razpravo. Satya Nadella, izvršni direktor Microsofta, je nedavno napovedal uvedbo Copilota, imenovanega “vsakodnevni AI sopotnik,” ki bo kmalu integriran v operacijski sistem Windows 11 in bo na voljo tudi v storitvi Office 365, brskalniku Edge in iskalniku Bing.

Kako lahko Copilot olajša naše delovne naloge?

Kako Copilot sploh deluje? Na podlagi prikazane demonstracije, ima ta AI sposobnost, da sestavi povzetek dogajanja v vašem delovnem tednu na podlagi sporočil, sestankov in dokumentov. Poleg tega lahko samodejno sestavi e-pošto v Outlooku, ki zveni kot, da ste jo napisali vi sami. In če mu posredujete dovolj informacij, lahko celo priporoči specifično pot delovanja, na primer določitev datuma začetka prihajajočega projekta.

Napredna umetna inteligenca, ki dela za nas

Nadella je na dogodku v New Yorku dejal: “Copilot bo temeljito spremenil naš odnos do tehnologije in prinesel novo dobo osebnega računalništva.” Vendar pa se zdi, da gre za več kot le pomočnika – Copilot bo sposoben predvidevati vaše potrebe in razumeti vaše namere, kot je pojasnil Yusuf Mehdi, glavni direktor za trženje potrošniških izdelkov pri Microsoftu.

Prihodnost dela in povezava z tehnologijo

Microsoftov Copilot predstavlja pomemben korak naprej v integraciji AI v vsakdanje naloge, kot so upravljanje e-pošte in pomoč pri drugih opravilih, kot so načrtovanje obrokov ali organizacija dopusta. Microsoftov cilj je “odpraviti vsakodnevno rutino,” da bi lahko ljudje bolj kakovostno preživljali svoj čas. In kljub strahovom pred izgubo delovnih mest, se podjetje želi osredotočiti na vključevanje tehnologije v naše vsakdanje življenje.

Nova doba umetne inteligence za našo produktivnost

Sarah Bird, odgovorna za umetno inteligenco pri Microsoftu, je povedala: “Ljudje si umetno inteligenco pogosto predstavljajo kot nekaj, kar je zelo podobno človeku, in če je tako, bi lahko nadomestilo ljudi. Vendar pa se razvija, da bi bila dobra pri tistem, čemur ljudje niso dobri… Ljudje bodo to začeli čutiti bolj, ko bodo začeli dejansko uporabljati to tehnologijo.” Copilot tako obeta lažje in bolj učinkovito opravljanje vsakodnevnih nalog ter boljšo povezavo med nami in tehnologijo.

Združitev moči umetne inteligence in vsakdanjih nalog

Vstopamo v novo dobo umetne inteligence, ki temeljito spreminja naš odnos do tehnologije in kako koristimo njene prednosti. Z združitvijo klepetalnih vmesnikov in velikih jezikovnih modelov lahko zdaj v naravnem jeziku povprašujete po želenem, in tehnologija je dovolj pametna, da vam odgovori, ustvari ali izvede dejanje. Pri Microsoftu to razumemo kot imeti “copilota,” ki pomaga pri obvladovanju vsake naloge.

Prihodnji koraki in novosti

Copilot bo pričel najprej kot del brezplačne posodobitve Windows 11, ki se začne 26. septembra. Na Bing-u, Edgu in Microsoft 365 pa lahko to pričakujemo to jesen.

Z umetno inteligenco v novi dobi računalništva

Nova posodobitev za Windows 11 prinaša več kot 150 novih funkcij, vključno s funkcijo Copilota, ki bo olajšala naše vsakodnevno delo. S prihajajočimi izboljšavami bo naša uporabniška izkušnja še bolj povezana z umetno inteligenco.

Povečana inteligenca v iskanju z Bingom

Bing bo dodal podporo za najnovejši model DALL.E 3 od OpenAI ter zagotavljal bolj osebne odgovore na podlagi vaše zgodovine iskanja, novo AI-podprto izkušnjo nakupovanja in posodobitve Bing Chat Enterprise, ki ga bodo naredile bolj mobilnega ter vizualnega.

Microsoft 365 Copilot za poslovno učinkovitost

Microsoft 365 Copilot bo od 1. novembra 2023 na voljo za poslovne stranke, skupaj z Microsoft 365 Chat, novo AI-asistentko, ki bo povsem spremenila način vašega dela. Poleg tega bodo predstavili nove zmogljive naprave Surface, ki bodo te AI izkušnje še bolj približale uporabnikom.
Z novo umetno inteligenco, ki jo prinaša Microsoftov Copilot, nas čaka še bolj produktivna prihodnost. Ta integracija umetne inteligence v naše vsakodnevne naloge prinaša bolj učinkoviti načina življenja. Z uporabo napredne tehnologije postaja naše delo bolj povezano in prijaznejše, s čimer se vzpostavlja močnejša povezava med nami in tehnologijo. S prihajajočimi posodobitvami za Windows 11 in drugimi Microsoftovimi storitvami nas čaka še več priložnosti za izboljšanje naše produktivnosti in kakovosti življenja.