Antivirusi.si – odločitev o podaljšanju prepuščamo vam

Antivirus.si - varni nakup

V zadnjem času smo v spletni trgovini Antivirusi.si prejeli sporočila zaskrbljenih strank, ki so se soočile s visokimi stroški pri samodejnem podaljšanju protivirusne programske opreme direktno preko proizvajalca.

Problematika, ki smo jo zaznali

Nekatere stranke so ob koncu veljavnosti licence za protivirusno programsko opremo opazile, da je proizvajalec avtomatično bremenil njihove bančne oz. kreditne kartice za podaljšanje licence za novo obdobje. Ta samodejna obnova licence s strani proizvajalca, je povzročila finančno breme, saj je bila razlika v ceni med prvotnim nakupom, ki so ga stranke plačale pri nas na Antivirusi.si ali drugem ponudniku in samodejno podaljšano licenco proizvajalca, precejšnja, tudi do 80%. Takšne primere so doživeli večinoma uporabniki protivirusne programske opreme Avast in Norton.

Rešitev: Ne vpisujte svojih bančnih in kreditnih kartic v antivirusni program

V kolikor ne želite samodejnega podaljšanja svoje protivirusne programske opreme s strani proizvajalca, ko ta poteče, potem nikakor ne vpisujte svoje bančne ali kreditne kartice v programsko opremo ali v nadzorno ploščo proizvajalca, kjer preko spleta upravljate svoje licence. Tako vam proizvajalec vaše protivirusne programske opreme ne bo mogel avtomatsko podaljšati licence, ampak se boste lahko sami odločili kje boste kupili novo licenco.

Pri nas kupljene licence ob registraciji nikoli ne zahtevajo vpisa kreditne kartice in to velja za licence vseh proizvajalcev v naši ponudbi.

Pri naših licencah ni samodejnega podaljšanja, odločitev prepuščamo vam

V Antivirusi.si smo se odločno zavezali k varovanju zasebnosti naših strank in smo zato vzpostavili jasno in transparentno politiko. Pri nas zagotavljamo, da ne hranimo podatkov o bančnih karticah naših kupcev in tudi ne ponujamo storitev samodejnega podaljšanja licenc. Vsak nakup licenc za protivirusno programsko opremo mora biti izveden posamično z novo licenco, ki se vnese v pretečeno programsko opremo in ta se šele takrat podaljša za novo obdobje.

S tem pristopom zagotavljamo, da stranke ob nakupu ne bodo nevede potrdile nobenih dodatnih stroškov ali samodejnega podaljšanja. Naš cilj je zagotoviti popolno preglednost in nadzor stranke nad njihovimi nakupi, brez kakršnih koli skritih stroškov ali nepričakovanih bremen. Stranka namreč ima pravice se odločiti ali bo podaljšala licenco istega proizvajalca ali se bo morda odločila za drugega proizvajalca protivirusne programske opreme.

Antivirusi