Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine Antivirusi.si so sestavljeni v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot).

S spletno trgovino Antivirusi.si (https://www.antivirusi.si) upravlja podjetje VIRTUAL IT d.o.o., matična štev.: 6261485, davčna štev.: SI59705612, s sedežem Dunajska cesta 158, 1000 Ljubljana, ki je tudi ponudnik in posrednik storitev e-poslovanja v spletni trgovini Antivirusi.si.

Z registracijo v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte in geslo, ki ga določi uporabnik sam ob registraciji. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata ter povezujeta z vnesenimi podatki. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je polnoletna in popolno poslovno sposobna oseba. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa. Z nakupom izdelka uporabnik postane kupec.

S splošnimi pogoji poslovanja se opredeljuje predvsem delovanje spletne trgovine, pravice in dolžnosti obiskovalca, uporabnika ter kupca in poslovno razmerje med ponudnikom, posrednikom ter uporabnikom kot kupcem iz ponudbe spletne trgovine, posebej pa še pravice uporabnika kot kupca – potrošnika.

Z uporabo in/ali z registracijo v spletni trgovini Antivirusi.si, uporabnik sprejema in se strinja s splošnimi pogoji poslovanja ter pravilnikom o zasebnosti in potrjuje, da je z njima v celoti seznanjen.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o identiteti ponudnika (podjetje, naslov, matična in davčna št.);
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo s ponudnikom (naslov elektronske pošte, telefon);
 • informacije o bistvenih značilnostih izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • informacije o dostopnosti (zalogi) izdelkov oz. storitev iz ponudbe spletne trgovine;
 • način in pogoji dostave izdelkov oz. izvršitve storitev, predvsem kraj in rok dostave;
 • informacije o načinu plačila;
 • podatke o časovni veljavnosti ponudbe iz spletne trgovine;
 • pogoje za odstop od naročila oz. nakupa in o vračilu izdelkov;
 • informacije o postopku s pritožbo uporabnika in podatki o kontaktni osebi ponudnika za stike z uporabniki.

Ponudba izdelkov v spletni trgovini se zaradi narave poslovanja preko spleta pogosto spreminja in ažurira.

Nenehno si prizadevamo, da bi vsa naročila plačana s kreditno oziroma plačilno kartico ali preko Paypal sistema, naročnikom kar se da hitro na njihov e-naslov poslali naročeno elektronsko licenco. To nam večinoma uspeva in naše stranke prejmejo naročeno elektronsko licenco že v nekaj urah (to velja za vsa oddana in plačana naročila v dopoldanskem času in med delovnikom).

V kolikor se izbere plačilo na TRR (bančno nakazilo), naročnik elektronsko licenco na svoj e-naslov prejme v nekaj urah po tistem, ko je plačilo vidno na našem bančnem računu (ponavadi je to naslednji delovni dan).

V kolikor izvedba naročila zaradi pomanjkanja zaloge, spremembe cen ali drugega razloga ni mogoča, o tem pravočasno obvestimo naročnika in mu v primeru, da je naročilo že plačal, to v celoti vrnemo.

V spletni trgovini Antivirusi.si so trenutno na voljo naslednji načini plačila:

 • nakazilo na bančni račun (po predračunu), ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naročila
  Predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba. Naročilo vam bomo odposlali takoj po vašem prejetem plačilu.
 • s kreditno kartico (MasterCard, Visa, American Express)
 • Paypal – Plačilo s Paypalom vas preusmeri na spletno stran Paypal, kjer se prijavite s svojim Paypal računom in potrdite plačilo. Če še nimate ustvarjenega PayPal računa, oz. želite opraviti plačilo s kreditno / debetno plačilno kartico Izberite gumb “Pay with a Bank Account or Credit Card”, ki se nahaja pod podatki za prijavo v PayPal. Nato lahko plačate s svojo kreditno kartico.

Prodajna pogodba med ponudnikom in uporabnikom je sklenjena v trenutku, ko ponudnik prejeto povpraševanje oz. naročilo potrdi in uporabniku pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom »potrditev prejema naročila«). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani ter veljajo tako za prodajalca, kot uporabnika kot kupca.

Prodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na spletnem strežniku prodajalca.

Izdelki v spletni trgovini Antivirusi.si so tipa elektronskih virtualnih programskih izdelkov (ang. ESD – Electronic Software Delivery), zato naročnik naročene izdelke prejme v elektronskem načinu – na svoj elektronski naslov (e-mail). V elektronskem sporočilu naročnik prejme original unikatno licenčno kodo (aktivacijski ključ), povezavo oz. spletni naslov za prenos programa (link) in navodila.

Privzeti jezik je angleščina, so pa opcijsko ponavadi dodani tudi drugi najpogostejši jeziki (nemščina, italijanščina …).

Licence oziroma serijske številke programov so veljavne za določen čas, katerega ste izbrali ob nakupu licence (npr. 1 ali 2 leti). Pri vsakem izdelku je poleg navedeno ali gre za letno, dvoletno ali kako drugače časovno omejeno licenco. Po poteku licence protivirusni program ne opravlja več svoje funkcije in ponudnik storitev ter proizvajalec programske opreme nista odgovorna za morebitno nastalo škodo. Vedno pa programska oprema uporabniku javi preden njegova licenca poteče in ponudi možnost podaljšanja. Podaljšanje licence se lahko pri nas izvede enako kot prvi nakup. Za naše zveste stranke nudimo še dodatni popust pri podaljšanju njihovih licenc.

Zavedati pa se moramo, da 100% zanesljiva zaščita ne obstaja, zato lahko vedno pred nakupom preverimo neodvisne teste antivirusne programske opreme pri organizaciji AV-Test: https://www.av-test.org ali pri podobnih neodvisnih testih te programske opreme.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe tehničnih opisov, konfiguracij in cen brez predhodnega obvestila. Napake v opisu niso izključene in se zanje opravičujemo. Se pa trudimo, da bi bile informacije kar se da točne in ažurne, vseeno pa priporočamo ter prosimo, da se pred nakupom pozanimate še na uradni strani prooizvajalca in da morda preizkusite njihovo testno različico programa.

Slike so samo simbolične in ne odražajo dejanskega stanja oziroma lastnosti izdelka, saj gre za t.i. virtualne digitalne izdelke.

Roki veljavnosti akcije, so vedno navedeni ob posamezni akcijski ponudbi.

Vse cene v spletni trgovini so navedene v evrih (EUR) in že vključujejo DDV ter veljajo samo za elektronsko naročilo izdelkov prek spletne trgovine Antivirusi.si.

Vse cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti (razen pri časovno omejenih akcijah), zato veljajo le do njihove vsakokratne spremembe. Cene objavljene v spletni trgovini Antivirusi.si veljajo za fizične in pravne osebe.

Kljub izjemnim naporom, da bi ponudnik zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru in v primeru, ko se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, to je od trenutka oddaje naročila do potrditve naročila, bo ponudnik:

 • uporabniku (kupcu) to sporočil in ga obvestil o novih cenah, uporabnik (kupec) pa ima v takšnem primeru možnost svoje naročilo spremeniti, ga deloma ali v celoti preklicati oziroma naročilo potrditi po novih cenah, vse brez dodatnih stroškov; oziroma
 • uporabniku (kupcu) omogočil odstop od nakupa in mu hkrati ponudil rešitev, ki bo v obojestransko korist ter zadovoljstvo.

Postopek naročila v spletni trgovini Antivirusi.si si oglejte pod rubriko Pomoč in nasveti.

Za pomoč in svetovanje pri nakupu se lahko uporabnik obrne na ponudnika na e-naslov: pomoc@antivirusi.si

Postopek naročila v spletni trgovini Antivirusi.si si oglejte pod rubriko Pomoč in nasveti.

Za pomoč in svetovanje pri nakupu se lahko uporabnik obrne na ponudnika na e-naslov: pomoc@antivirusi.si

Kupec (velja izključno samo za fizične osebe, ki pridobijo blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti) ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh odstopi od te pogodbe. Odstopni rok poteče v 14 dneh od dneva prevzema blaga. Za uveljavitev pravice do odstopa mora kupec z nedvoumno izjavo obvestiti prodajalca o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe (npr. po elektronski pošti na naslov na e-naslov prodajalca: info@antivirusi.si). Ponudnik po elektronski pošti kupcu nato pošlje potrdilo o prejemu takšne odstopne izjave.

Kupec blago, skupaj z originalno embalažo, vrne brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva, na katerega je potrošnik obvestil ponudnika kot prodajalca o odstopu od pogodbe. Ponudnik lahko zadrži plačilo, dokler ne prejme vrnjenega blaga ali dokler kupec ne pošlje dokaza, da je blago poslal nazaj (odvisno od tega, kateri dogodek se zgodi prej).

Stroške vračila blaga iz razlogov, ki so navedeni v tej točki, nosi v celoti kupec.

Vso blago je praviloma mogoče vrniti na običajen način po pošti, za kar vsa eventualna tveganja v zvezi s tem prevzema kupec. Stroške vračila blaga, če ga zaradi njegovih lastnosti objektivno ni mogoče vrniti po pošti, nosi kupec.

V primeru odstopa od pogodbe ponudnik kupcu brez nepotrebnega odlašanja in v vsakem primeru najpozneje v 14 dneh od dneva prejetja obvestila o odstopu od pogodbe povrne vsa prejeta plačila, vključno s stroški dostave blaga kupcu. Tako povračilo ponudnik kot prodajalec izvede z nakazilom na bančni račun kupca, s čemer se kupec izrecno strinja in se zaveže, da bo ponudniku pravočasno sporočil vse potrebne podatke za nakazilo.

V primeru, da gre za izdelek v obliki digitalne licence (ESD) vračila ne sprejemamo oziroma odstop od pogodbe ni mogoč, saj je bila koda licence kupcu dostavljena in posledično v celoti razkrita (poslana na njegov e-naslov).

Ima pa kupec zato vedno možnost predhodno brezplačno testirati polno delujočo programsko opremo vse do 30 dni (odvisno od izdelka) in to od vseh proizvajalcev v naši ponudi. Brezplačna testna različica se vedno nahaja na uradni spletni strani izbranega proizvajalca. Po poteklem brezplačnem testnem obdobju se lahko pri nas kupi licenca, ki podaljša nadaljno popolno delovanje.

Postopek nakupa za pravne osebe (podjetja, ustanove, zavodi, samostojni podjetniki …) je popolnoma enak postopku za fizične osebe, le da mora pravna oseba vnesti v naročilo še podatke o svoji organizaciji. V polje »naziv podjetja« se mora vnesti polni naziv podjetja oz. organizacije, v polje »ID št. za DDV« pa davčno številko organizacije in se seveda hkrati strinjati s temi splošnimi pogoji.

V kolikor kupec želi izstavitev računa na pravno osebo, se šteje, da sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za pravne osebe. Glavna razlika glede fizičnih oseb je v možnostih odstopa od pogodbe: pravnim osebam je omogočeno le vračilo dobavljenih artiklov v okviru garancijskih pogojev in napak na artiklih v skladu z določbami Obligacijskega zakonika.

Pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh od prevzema artikla brez razloga, kot to velja za fizične osebe.