Pomoč in informacije

Elektronska licenca (ESD – Electronic Software Delivery) je digitalna oblika licence oz. aktivacijski ključ, katerega po navadi prejmemo v obliki kode na e-naslov.

Prednosti elektronskih licenc je ogromno, od tega da nam je naročen izdelek na voljo za uporabo takoj ob dostavi licence (kode) na naš e-naslov, da je izdelek precej cenejši (ni potrebna proizvodnja DVD medija, škatle, tiska …), da vedno prejmemo najnovejšo različica izdelka in vse do tega da je takšna licenca tudi ekološko bolj prijazna, saj pri njej ni nepotrebne proizvodnje in nato odpadkov, kot so medij, embalaža. Pri elektronski licenci se program za namestitev prenese iz oblaka.

Elektronska licenca (ESD) ima popolnoma enako veljavo in namen kot licenca, ki jo prejmemo pri klasični licenci npr. v škatli v fizični trgovini. Takšne oblike prodaje licenčnih izdelkov se že nekaj let poslužujejo vsi večji proizvajalci programske opreme, iger, vstopnic, itd.

Proizvajalci lahko elektronsko licenco poimenujejo tudi kot serijsko številko, aktivacijski ključ, prodajno številko, licenčno kodo …

Pri vsakem izdelku se nahaja gumb »Dodaj v košarico«, s katerim izdelek dodate v košarico. Postopek lahko seveda ponavljate dokler nimate v košarici vse izdelke, ki jih nameravate kupiti. Nato kliknite na gumb “Košarica”. Na strani »Košarica« lahko vidite vse izbrane izdelke, ki ste jih dodali v košarico, Izbranim izdelkom lahko poljubno spreminjate količino (jo povečate ali zmanjšate), lahko odstranite določeni izdelek, ipd. Na tem mestu lahko vpišete tudi kodo za popust (koda kupona), če jo seveda imate. S klikom na gumb »Blagajna« ali »Pojdite na blagajno« pa se premaknete na blagajno oziroma na začetek nakupnega procesa.

Nakup lahko opravite kot gost (v tem primeru morate ob vsakem nakupu znova vnesti svoje podatke), lahko pa registrirate nov uporabniški račun oz. če ste se že predhodno registrirali, se samo vpišite in sistem vas bo zaznal ter izpisal vaše obstoječe podatke (ime, priimek, naslov, naslov za dostavo …). Prosimo vas, da ste previdni in natančni ob vpisu vaših podatkov, s tem boste preprečili, da bi prišlo do zamude pri dostavi zaradi napačno vpisanega naslova ali pa da zaradi vaše napačne telefonske številke oziroma elektronskega naslova ne moremo preveriti vašega naročila, vas obvestiti o čakajočem izdelku ali dostavi.

Naslednji korak je izbira načina plačila vašega naročila. Trenutno lahko izbirate plačilo z nakazilom na naš bančni račun (Nakazilo na bančni račun), plačilo z različnimi kreditnimi karticami (MasterCard, Visa, American Express) in Paypal-om. Za nadaljevanje nakupa morate v tem koraku potrditi (označiti), da ste prebrali in se strinjate z našimi Splošnimi pogoji poslovanja, nato pa kliknete na gumb »Zaključite nakup«.

Prikaže se vam spletna stran z zahvalo in podatki o vaši št. naročila, datumu, zneskom in izbranim načinom plačila.

Na vaš naveden elektronski naslov boste prejeli obvestilo o vašem nakupu, ki vsebuje izdelke in količine, ki ste jih izbrali ter ostale podatke. Ko vaše naročilo sprejmemo, prejmete samodejno potrdilo naročila, ki je hkrati tudi potrdilo, da smo vaše naročilo sprejeli.

V prejetem sporočilu so navedeni vsi podatki o naročilu. V kolikor ste za način plačila izbrali nakazilo na bančni račun (predračun) potem navedeni končni znesek z davkom nakažite na transakcijski račun, kjer pod zadevo oziroma sklic navedite svojo številko naročila.

Pogodba o nakupu naročenih izdelkov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

Spletna trgovina Antivirusi.si sprejema tudi kupone za dodatne popuste in akcije, ki jih prejmejo občasno naše zveste stranke ter vsi prijavljeni na naše e-novice.

Kupon s kodo ugodnosti vpišete na strani “košarice” ali na strani “blagajna” in nato nadaljujete postopek nakupa.

Pri izbiri plačila “Nakazilo na bančni račun” izvedete plačilo preko spletne banke ali preko položnice (t.i. UPN nalog) na banki oziroma pošti.

Po končanem naročilu in izbiri “Nakazilo na bančni račun” boste vse podatke za nakazilo videli ob zaključku naročila, hkrati pa boste navodila za plačilo prejeli še na vaš naveden elektronski naslov.

Naročilo bo šlo v obdelavo, takoj ko prejmemo vaše plačilo na naš bančni račun.

Podatki za nakazilo:

Prejemnik: VIRTUAL IT d.o.o.
Naslov prejemnika: Dunajska cesta 158, 1000 Ljubljana
Zadeva: (vnesite svojo št. naročila)
Znesek: (vnesite skupni znesek naročila)
IBAN: SI56 6100 0000 3893 636
sklic: 00 (vnesite svojo št. naročila)
BIC/SWIFT: HDELSI22

V kolikor ob zaključku svojega naročila niste prejeli našega potrditvenega sporočila na svoj e-naslov, nas o tem obvestite na naš elektronski naslov info@antivirusi.si

Predtem pa preverite, da ni morda naša e-pošta pristala v mapi za nezaželeno pošto (t.i. Spam).

Prizadevamo si, da bi naročene ESD licence plačane s kreditno kartico ali preko Paypal sistema, naročnikom poslali na njihov e-naslov že v nekaj urah (velja za vsa oddana in plačana naročila v dopoldanskem času in med delovnikom).

V kolikor se izbere bančno nakazilo, naročnik prejme licenco na svoj e-naslov, ko je njegovo plačilo vidno na našem bančnem računu.

Večje razlike med fizičnimi in pravnimi osebami (podjetji, zavodi, društvi …) ni. Pri zaključku naročila (na blagajni) pravne osebe poleg ostalih podatkov vnesejo tudi svoj uradni naziv in vpišejo svojo davčno številko.

Načini plačila in dostava elektronskih licenc so enaka tako za fizične, kot tudi pravne osebe. Je pa dosedanja praksa, da pravne osebe zaradi večje količine naročil ponavadi izberejo plačilo po predračunu (bančno nakazilo), ni pa to nikakor pogoj. Več o tem si lahko preberete v naših pogojih poslovanja (pod postavko “Pravne osebe”).

V primeru, da gre za izdelek v obliki digitalne licence (ESD) vračila ne sprejemamo, saj je bila koda licence kupcu že dostavljena in posledično razkrita (poslana na njegov e-naslov). Seveda pa neglede na to še vedno veljajo vsi pogoji garancije za licenco.

Ima pa kupec zato vedno možnost predhodno brezplačno testirati polno delujočo programsko opremo vse do 30 dni (odvisno od izdelka) in to od vseh proizvajalcev v naši ponudi. Brezplačna testna različica se nahaja na uradni spletni strani posameznega proizvajalca. Po pretečenem brezplačnem testnem obdobju se lahko enostavno pri nas kupi licenca, ki podaljša nadaljnjo popolno delovanje izdelka.

Podrobnosti si preberite na naši podstrani Pogoji poslovanja pod rubriko “Pravice do odstopa kupca od pogodbe”.

Programska oprema je vedno privzeto v angleškem jeziku, pri sami namestiti pa se ponudijo tudi drugi jeziki (npr. nemški, italijanski …).

Pri določenih proizvajalcih pa je možnost namestitve tudi v slovenskem jeziku. V kolikor se želite prepričati, če je izbrani antivirus tudi v slovenskem jeziku vam priporočamo, da to preverite na uradni spletni strani posameznega proizvajalca.

V kolikor bi želeli določen program pred nakupom preizkusiti, vam priporočamo, da ga poiščete na uradni spletni strani proizvajalca in si prenesete testno (t.i. Trial) različico programa. Vsi proizvajalci nudijo možnost časovno omejenega preizkušanja (od 3 do 30 dni) vseh njihovih protivirusnih programov. Takšni testni programi so polno funkcionalni in delujejo popolnoma enako, kot vam bodo delovali, če se boste odločili za nakup.

Po preteku testnega obdobja lahko za izbran program pri nas naročite licenco in program uporabljate dalje.

V kolikor ste si iz uradne spletne strani proizvajalca prenesli testno in časovno omejeno različico protivirusnega programa (Trial) ter vam je ta že potekla, lahko enostavno in hitro pri nas zanj kupite licenco ter program vam bo nemoteno in v polni funkcionalnosti deloval naprej.

Pri nas kupljene licence niso v naprej aktivirane, zato lahko licenco aktivirate po lastni želji in potrebi.

Pri večini proizvajalcih lahko svojo novo licenco vnesete kadarkoli in bo ta postala aktivna šele po preteku stare predhodne licence (predtem se ne bodo odštevali dnevi veljavnosti). Ne velja pa to za vse proizvajalce (npr. Norton, Malwarebytes …), zato to raje preverite na uradni spletni strani proizvajalca. V takšnih primerih pač vnesemo novo licenco in jo aktiviramo takrat, ko nam stara licenca poteče ter nas o tem opozarja tudi program.

Za proizvajalca Norton in Malwarebytes vam svetujemo, da počakate, da vam obstoječa licenca poteče, preden dodate novo licenco (politika proizvajalca).

Da, naše licence so primerne za nove in prve namestitve programske opreme ter tudi za podaljšanje oz. obnovitev že obstoječih licenc programov.

Vse naše licence so 100% originalne in legalne ter se jih lahko aktivira in uporablja v vseh državah EU.

Naša ekipa se stalno trudi, da bi bile informacije kar se da točne in ažurne, a vas kljub temu prosimo, da se pred nakupom o natančnih podatkih pozanimate še na uradni spletni strani proizvajalca. Fotografije izdelkov so zgolj simbolične in ne izkazujejo dejanskega stanja izdelkov, saj ne gre za fizične izdelke, kot so na fotografijah, ampak za elektronske izdelke (ESD) pri katerih ob naročilu na svoj elektronski naslov prejmete samo licenco (ključ) programa in povezavo za prenos izdelka.

Trenutno omogočamo plačila s kreditnimi karticami (EuroCard/MasterCard, Visa, American Express), Paypal-om in po predračunu (bančno nakazilo).

Če potrebujete izdelek hitro (v nekaj urah, še isti dan) potem priporočamo plačilo s kreditno kartico ali Paypal-om.

Vsi načini plačila so popolnoma zavarovani in varni.

Vsi proizvajalci nudijo stalno tehnično pomoč zato se lahko kadarkoli obrnete na njih. Njihov kontakt (telefon, e-pošta, forum, klepetalnik …) najdete na njihovi uradni spletni strani.

Priporočamo, da preden kontaktirate proizvajalca za svojo težavo, preverite še na njihovi spletni strani, če za vašo težavo morda že obstaja odgovor oziroma rešitev.

Ker so nekatere stranke v preteklosti izrazile željo, da bi se jim naročena licenca tudi namestila na daljavo, smo v ponudbo dodali tudi možnost te storitve. Ob naročilu protivirusnega programa lahko sedaj dodate tudi storitev osnovne namestitve protivirusnega programa na daljavo.

Avast Ultimate je sestavljen iz 4 različnih programskih paketov (Avast Premium Security, Avast SecureLine VPN, Avast Cleanup Premium in Avast AntiTrack).

S prenosom datoteke si boste najprej namestili paket Avast Premier.

Po uspešni namestitvi tega programa vnesite vašo kodo licence in odklenili boste vse naštete funkcije paketa Avast Ultimate Suite.